tisdag 29 april 2008

1600 meter


1600 meter (!) råspont till det lilla rucklet. Innertak och väggar ska det bli.

Soffäng


Till slut: en bild på soffängen (eller långsoffan som även fungerar som säng) i det lilla rucklet.

måndag 21 april 2008

Pip, pip, pip

Vad hittade vi i det lilla rucklet? Jo, små små muslortar. Inte så mysigt.

söndag 20 april 2008

Havet (del 4)


En obligatorisk bild på haaaavet. Jag och lilla fröken har varit på uppfriskande promenad.

Mer från det lilla rucklet


Det här är det provisoriska köket i det lilla rucklet. Kokplatta, en lös skiva ovanpå skåpen (dessutom i fel storlek) och allmän röra.


Matplatsen. Observera de snygga inredningsdetaljerna med ett löst oljelement på golvet och en nonchalant hängande lampsladd i taket.

torsdag 17 april 2008

Fler detaljer


Imorgon bär det av till stugan!

lördag 12 april 2008

Mys


Så här mysigt kan man ha i det lilla rucklet.

Detaljer




Eftermiddag ute i stugan. Fika. Bus med Lilla L. Det finns ganska exakt hur mycket som helst att göra - och det mesta ser förskräckligt ut just nu. Men om man kisar och bara tittar på små små deltaljer (i det lilla rucklet) kan det ser riktigt hemtrevligt ut. I det stora rucklet är det isolering och elkablar överallt.

onsdag 9 april 2008

El på gång!

Nu går det undan! Från att ha funderat över att ringa till elektrikern i flera månader så kommer han på fredag och börjar dra in rör i väggarna samt kablar. Eluttag och själva strömmen kommer på plats när vi har fått upp panelen på väggar och tak.

Ikväll var vi ute och markerade vara alla uttag ska sitta. Lilla L. sprang omkring bland alla verktyg och högar med isolering - helt lyrisk. När vi skulle åka hem började hon att storgråta och vrålade:
- NEEEEEJ!
Det kan man ju hålla med om.

Offert!

Nu har vi fått offerten från elektrikern! Inte så billigt kanske, men de är snabba, går att kommunicera och gör ett bra jobb. Nu återstår bara att se när de kan börja dra in elen...

söndag 6 april 2008

Det som göms i snö...



När snön smälter tinar bråten fram. Vi har, milt uttryckt, en del att göra. Tre-fyra kubik med tegel och ett oräkneligt antal högar med osorterad skit.

Snart åtminstone inte livsfarligt

Visit i rucklen även idag. Elektrikern har inspekterat det kommande uppdraget och ska ge oss en offert inom de närmaste dagarna. Nu ska det dras in massor med fin el: nytt proppskåp, nya kablar, nya uttag. Belysning utomhus. Värmekabel till (den planerade) vattenpumpen. I nuläget ger rucklen elosäkerheten ett ansikte. Elektrikern pillade lite försynt på det rostiga proppskåpet från 50-talet och påpekade:
- Tjaaa, det skulle nog inte passera dagens säkerhetskrav.
Vilket var ett gravt understatement.

torsdag 3 april 2008

Elektriker på gång

Till slut tog jag mig i kragen och ringde till en elektriker, som vi har anlitat tidigare. Han kommer och inspekterar jobbet på...söndag! Något udda. Men det visade sig att han bor i grannbyn och att hans son har hus (eller om det var stuga) en bit bort på samma väg som vi. Elektrikern visste till och med vilket hus som var vårt. Vem kan ta miste på ett riktigt ruckel?