måndag 2 juli 2007

Den första dagen


...av röjning är avklarad. Maken har röjt i det stora rucklet - det obeboeliga - slängt ut en gammal frys, garderober, köksmöbler från 70-talet (Furu! Furu!), trasiga plastlådor och mängder med annan bråte (gamla telefoner, kaffebryggare, udda koppar och glas, en stereo anno tidigt 80-tal). Sedan gick maken loss på innerväggar och paneler. Stora delar är borttagna sedan tidigare, då det verkar ha varit en vattenskada någon gång för flera år sedan, men en hel del rester återstod. Imorgon ska han fortsätta med ytterpanelerna, som även de måste tas bort.

Själv har jag umgåtts Lilla L. Vi har promenerat omkring i området, varit och doppat tårna i havet (bilden ovan är från havsbadet), ätit glass och pysslar lite grann i det lilla rucklet. När Lilla L. var på bra humör - och lekte med sina leksaker - kunde jag skruva ner beslag och hyllor samt börja kvistlacka innerpanelerna (se bilden på all furu nedan - den ska målas med vit oljebaserad färg). Jag hann lacka ett par hundra kvistmärken innan det var dags att åka hem.

Även boden som ska bli ett dass (any day, any day) röjdes ut. Hejdå gamla badmintonracket från 70-talet, kvarglömda flaskor med skoterolja (ehhhh, nej, vi åker inte skoter) och mögliga dassrullar!

(Kameran glömde jag hemma, så bildbevis kommer senare.)

Inga kommentarer: